Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2013 10:06 - След протеста (15.06)
Автор: geo Категория: Политика   
Прочетен: 8506 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 16.06.2013 11:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера бях и на втория ден от протестите и ще разкажа накратко тук как премина, отдолу има линкове към други източници - статии, снимки и видео.

18 и 30 хората бяха горе-долу колкото и в петък, но към 19 часа вече се бяхме събрали много повече. Ако в петък сме били 10 000 души, както казват повечето оценки, то вчера бяхме поне 15 000. Същите хора, като в петък, само че повече. Ще цитирам блога на една позната и колежка: "...красиви, интелигентни, млади и стари, с деца и кучета, със свирки и с колела, усмихнати, спокойни. Вървяха и скандираха. Негласно казваха: надежда за България има!"

image

image

image

Шествието до НС, Орлов Мост и надолу беше огромно и продължи чак до след 10 часа вечерта, с не особено намалял състав. Междувременно, както разбирам, единствено Нова ТВ са обръщали полагащото се внимание и са пускали извънредни включвания, в които са се чудили какво точно да кажат, тъй като "нищо" не се случва (под нищо, да се разбира разбити глави, ударени полицаи, хвърлени димки, газ, водни струи и други такива работи).

image

Междувременно всички медии на Пеевски или подминават протеста или пишат, че е организиран от ГЕРБ, или пишат, че сме 100-200 души. Мога само да кажа - иска им се! Сигурно затова минавайки покрай буса на News 7 скандиранията преминаваха в такива срещу Бареков и сие. Доколкото разбрах са му били нанесени леки материални щети, което не одобрявам, но донякъде разбирам.

Бившия служебен министър Асен Василев също беше на протеста, както и една от актрисата Силвия Лулчева. Поне тях видях около мен, сигурно и други публични личности са присъствали, но не съм ги видял.

Всички искаме олигарсите и подлогите им вън от управлението. Всички искаме по-добър живот за себе си и околните. И за да е ясно, повечето протестиращи вероятно ще имат по-малко полза от премахването им от тези, които за момента си стоят пред телевизорите, вкл. и от циганите, на които са им ръснали някакви пари да протестират вчера в някакво село в подкрепа на Пеевски :-)

Протеста подробно и хронологично в Дневник

Снимки от протеста от Огнян (над 250)

Фотогалерия Дневник

Хронология и коментар от Оффнюз

Снимки в Оффнюз

Блога на Полина Паунова за протестите









Гласувай:
7


Вълнообразно


1. eteternity - Надежда
16.06.2013 10:53
Протестите са една надежда за България най-накрая да вземем живота си в своите ръце.
Млади хора, ние не успяхме, дълги години се опитвахме, но ни подхлъзнаха. Пробутаха ни псевдо-демокрация. Сигурно и сега има комунистическа режисура-няма начин, те действат така. Но ние, малко по-възрастните, които през 90-те стояхме денонощно по площадите, участвахме във всички гладни, стояши стачки, митинги и демонстрации, ние сме с вас!
цитирай
2. kbalenciaga - Кои сте тези всички?!
16.06.2013 18:20

"Всички искаме олигарсите и подлогите им вън от управлението."
Ти даваш ли си сметка от олигарсите до подлогите на най ниските нива, каква огромна йерархическа система е това???
И колко стотици хиляди българи включва?!
Как мислите да се преборите с тази система?
С протести? Ха-ха-ха-

И още, вие давате ли си сметка, че тази огромна система в България е свързана с подобни системи от ЕС, от НАТО и т.н.?!

Давате ли си сметка, че олигарсите в България са точно такива, именно заради политическата върхушка от ЕС?!

Изобщо "На гол тумбак, чифте пищови"!!!


"...вкл. и от циганите, на които са им ръснали някакви пари да протестират вчера в някакво село в подкрепа на Пеевски :-)"
Е тука вече направя ме хваща яд!
Как може да сте толкова лесно манипулируеми и да не виждате, че това е умишлено и целенасочено направено, с цел да злепостави Делян Пеевски?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619823
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921